citroensapkuur - goed voor de lever


De citroensapkuur - ontgiften lever - sappen vermageren - extreem vermageren - info.

Laatst bewerkt : 2007-12-21

Vermageren met citroen. Citroensapkuur : ontgiften van je lichaam en ontgiften van je lever met de citroensapkuur. Een ander Recept.Je zal wel al gehoord hebben van de citroen kuur of citroensapkuur. Deze heeft niet als hoofddoel om extreem te vermageren maar vooral tot doel om uw lichaam en uw lever te ontlasten en te zuiveren met de citroensapkuur. Maar is het gezond om zo snel te vermageren?

Het probleem is meestal met de citroensapkuur, dat deze formule van ontgiften (van de lever) te extreem is. We gaan ons lichaam niet enkel zuiveren met de citroensapkuur maar we krijgen veel te weinig calorieŽn uit de citroenkuur binnen. (ook geen eiwitten) Het gevolg is dat ons lichaam gaat overschakelen op puur vet verbranden modus. Leuk zal je zeggen. Lekker snel afvallen en gelijk ook nog een detoxkuur met de citroensapkuur. Maar daar zit hem net de fout. Door deze vorm van extreem snel vermageren met de citroensapkuur komt ons lichaam in een ketose toestand waarbij we ons lichaam aceton als afval product gaat produceren. We zijn ons lichaam dus niet aan het reinigen maar aan het vergiftigen met deze citroen kuur of citroensapkuur.

De gevolgen zijn hoofdpijn. Je zwak voelen alsof je te weinig hebt geslapen. Wartaal brabelen alsof je teveel alcohol gedronken hebt. (aceton is een vorm van alcohol) en zo verder.

Ontgiften van lever met de citroensapkuur :

De pure citroensapkuur zuivert dan wel je lever, maar tast gelijktijdig uw hersenen aan :-) (door aceton in uw bloed) Je vermagert inderdaad 5 kilo op 1 week. Maar dat is gezichtsbedrog. Een groot deel is gewoon darminhoud en vooral kostbaar water uit uw lichaamscellen. En naast vet verlies je ook spierweefsel (door het tekort aan eiwitten met de citroensapkuur). Resultaat is dat je na zo'n extreme kuur snel terug aan komt en zelfs vetter bent dan voor je begon.

Maar inderdaad citroensap is gezond en goed voor uw lever. We moeten er gewoon op letten dat we niet te extreem gaan doen wat dat op zich is dan weer ongezond en gaat ons metabolisme verlagen ipv ons metabolisme verhogen.


citroensapkuur hoe wel:

Hoe help je jouw lever dan wel na bijvoorbeeld een nachtje stappen of de zware feestdagen zoals de kerst en nieuwjaar feesten.

Methode 1: is iedere ochtend op uw nuchtere maag een glas lauw water drinken met daarin het sap van 1 verse citroen. Doordat je het op een lege maag drinkt, blijft het niet lang in uw maag en worden de nuttige bestanddelen zoals vitamine C en andere complexe stoffen niet afgebroken door het maagzuur. En word het dus sneller en vollediger in het bloed opgenomen.

Als je normaal 's morgens een kop koffie nodig hebt om wakker te worden, zal je al snel merken dat dit nieuwe gezonde drankje even goed werkt.

Methode 2: Als je dan toch een aantal kilo wil vermageren met de citroen sap kuur (citroensapkuur), doe het dan rustiger aan. Wissel deze om de dag af met een normale gezonde voeding. Je zal dan wel minder snel vermageren. Maar je zal dan geen last hebben van hoofdpijn en een stinkende adem door de citroensapkuur.

Recept citroensapkuur : (Voor de citroensap dagen.)

Hiervan moet je 1.5 tot 2 liter per dag drinken.
Op 0.8 liter water voeg je +/- 100 ml citroensap en 100 ml Ahorn (esdoorn) siroop toe en een beetje cayenepeper.

Op de citroensap dagen drink je enkel dit brouwsel (2 liter) De esdoorn siroop levert niet enkel calorieŽn maar vooral heel wat vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Ook de cayene peper is rijk aan vitamines en mineralen.

Er bestaat ook een boek over de citroensapkuur. : De citroensapkuur met C+ Ahornstroop, door K.A. Beyer.


Reageren over de sap kuur kan via:

Plaatsen/stemmen via Ekudos.nl   Plaatsen/stemmen op NuJij.nl   Plaatsen/stemmen op MSN Reporter.NL   Plaatsen/stemmen op Bligg.BE   Plaatsen/stemmen op Netjes.be   Plaatsen/stemmen op MSN Reporter.BE  of via zendt een link via email :  verzend via uw e-mail naar een vriend of familie.

e-mail :
Extra tekst (automatisch gevolgd
door de link)


Vul het e-mail adres in en klik op verzenden.

Made with : Social bookmark generator

Wilt u een koppeling naar deze deel-pagina over de citroensapkuur?
Klik dan rechts op deze Vermageren met citroen sap kuur - citroensapkuur - PermaLink en kies dan Bladwijzer voor deze koppeling maken (FireFox) of Aan Favorieten Toevoegen (Internet Explorer)

Zie ook :

Ik ben momenteel aan het werken aan enkele snelle en light recepten.
Wandelen informatie.

Hoofdmenu Vermageren:   Gezond Vermageren - index - sitemap

Andere onderwerpen :   InfoNosity - index - homepage


Terug naar top


Disclaimer : Ik ben geen dokter of diëtist en heb geen enkele binding met de medische wereld. Wat ik hier dan ook neer pen is onder geen enkele vorm een medisch advies of wat dan ook. Deze info is dus niet wetenschappelijk. Maar gewoon mijn eigen inzichten in de manier waarop ik het heb gedaan. (En met resultaat.)
Infonosity, Copyright (c) 2007 Bruno Stroobandt. about-disclaimer-contact