Back - Terug : Infonosity HOME-PAGE

Infonosity dieeten: snel vermageren versus gezond vermageren


(More info in losing weight easy : dieeten in het English (Engels))


Inhoud van dit artikel (gezond vermageren - zonder te dieeten):

snel vermageren menu - gezond vermageren en dieeten:

***
* Dieeten en Vermageren : Woord vooraf.
* Je bent wat je eet.
* Wat verbruik ik per dag aan calorieën..
* Gezond vermageren is meer dan minder eten.
* De andere aanpak om af te vallen.
* Hoeveel moet ik vermageren. BMI. (BMI = Body Mass Index)
* Vermageren zonder te dieeten = gezonder gaan leven
* hoe snel kan men (je / ik) gezond vermageren ?
* Jezelf ontgiften (detox, lever ontgiften) ? help je lever.- hoe ontgiften?
* De voedingspiramide (voedingsdriehoek)
* vetpercentage volwassen man
* vetpercentage volwassen vrouw
light recepten

***


deze pagina gaat over : afvallen, afslanken, Gezond Vermageren , gezond eten, snel afvallen, vermageren, gezond eten, healthy food, body fat

Hoe Gezond vermageren (afslanken)?

(pagina 1 van 2) : Last edit : 2007/04/21. naar pagina 2 gezond vermageren

vermageren : woord voorafgezond vermageren : Woord vooraf.

Extreem dieet is ongezond.

Gezond of snel vermageren? Ja inderdaad je kan ook ongezond vermageren ipv gezond vermageren :-) De vraag is wil je snel vermageren om nadien nog sneller terug aan te komen? Of wil je liever gezond vermageren met blijvend resultaat, en zonder te dieeten? Wat mag ik niet eten om te vermageren, wat mag ik wel eten? En zoveel meer vragen over vermageren worden hier bekeken. Ikzelf ben van 104 kg naar 84kg gegaan in 5 maanden zonder echt dieet. En door aan dit langzamer tempo te vermageren is het ook met blijvend resultaat. (En geef je jouw vel ook de tijd om te volgen.) Gewoon enkele aanpassingen in mijn voedings- en leefgewoonten.
Ik krijg soms vragen over extreem vermageren. Extreem vermageren op korte tijd is GEEN optie. Als je te kampen hebt met een extreem overgewicht is het altijd best om eerst eens op controle te gaan bij uw huisarts of een afspraak te maken met een dieetist. Vermageren als je te dik bent is goed, maar te snel vermageren of extreem vermageren is ook niet gezond.

Terug naar top gezond afslanken.
snel vermageren dieet : laag metabolisme, je bent wat je eetGezond vermageren : Je bent wat je eet.

Je hoort dit dikwijls zeggen. Je bent wat je eet. Elk pondje gaat door het mondje, maar komt er niet uit langs het ...beep... Maar de ene persoon kan eten wat hij wil en komt geen gram bij. En een ander eet bijna niets en vermagert geen gram. Dit alles hangt van uw metabolisme af. Of van uw verbranding. Heb je een snel metabolisme of net een laag metabolisme. Iemand met een laag metabolisme verbruikt minder energie. En als die dan evenveel energie opneemt via zijn voeding als iemand met een hoog of hoger metabolisme. Dan zal die daar meer van bijkomen of minder vermageren dan de andere persoon. Het komt er dus op aan om uw voeding aan te passen aan uw verbruik. (voeding + verbranding = evenwicht)

Terug naar top gezond vermageren.
gezond vermageren : calorieen verbranden per dagSnel vermageren : Wat verbruik ik per dag aan calorieën.

Een gemiddelde volwassen man verbruikt zo'n 2000 kcal (kilo calorieën) per dag. Een gemiddelde volwassen vrouw zo'n 1700 kcal (kilo calorieën). Uitgedrukt in kilojoules moet je dat maal 4 doen.
Maar dat wordt ook beïnvloed door hoe actief je als mens bent. Iemand die de hele dag rond loopt verbruikt uiteraard veel meer dan een mens die de hele dag op zijn achterwerk naar de tv zit te kijken. Iemand die sportief is, heeft dus meer gemiddelde spiermassa en verbruikt of verbrand zo zelfs in rust meer colorieën en vet dan iemand met minder gemiddelde spiermassa in rust.

Terug naar top gezond dieeten.
vermageren : vet verbranden ipv spieren of koolhydraten verbrandenGezond vermageren : is meer dan minder eten.

Snel vermageren is dus meer dan zomaar minder gaan eten. Je moet meer gezond eten. Even snel een honger dieet of soepdieet is niet waar we naar op zoek zijn. Dit soort van snelle diëten doen uw wel snel afvallen. Maar putten uw lichaam ook uit. Ze verbranden niet enkel uw vet, maar ook uw spiermassa. Het is zelfs zo dat bij een tekort aan gezonde voeding uw lichaam op zoek gaat naar de gemakkelijkste bron van energie. En dit is deels ook uw spiermassa die afgebroken wordt en omgezet in de basiselementen waaruit die spiermassa bestaat. En dat zijn eiwitten. Door een streng dieet krijgen we dus een laag metabolisme!
Ons lichaam leert als het ware om met minder energie toe te komen. En als we dan nadien terug normaal gaan eten is dit in verhouding tot voor we aan dat crash dieet begonnen nog meer te veel dan voorheen. Het gevolg is dat het lichaam dit overschot aan energie gaat opslaan. En ons lichaam kiest daarvoor weer de gemakkelijkste keuze. En dat is opslaan als vet.
Het resultaat is dat we zeer snel terug op ons oude gewicht zullen zijn. Maar er is een groot verschil met de situatie van voor het crashdieet. Ons gewicht is dan wel terug hetzelfde of erger. Maar onze vetmassa ten opzichte van onze spiermassa is veranderd. We hebben minder spieren en meer vet. Onze conditie is er op achteruit gegaan. En ons metabolisme is gedaald. Dit hele proces kan je in één woord samenvatten. Het Jojo-effect. En hoe meer mislukte pogingen je doet om te vermageren hoe erger dit jojo-effect wordt. En ga je dus minder snel vermageren. Wat dus begint met extreem snel vermageren eindigt uiteindelijk in aankomen en een verlaagd metabolisme.
Blijf dus van al die crash- soep- en andere diëten af. Te snel vermageren is niet gezond.!
Je mag uiteraard wel soep eten, maar niet uitsluitend soep en voor de rest niets, omdat je dan te weinig caloriën hebt per dag. Een goede soep om te vermageren is rijk aan proteïne (eiwitten) en arm aan vet. Bvb Een heldere kippen soep.

Snel vermageren Tips : zie ook
sport en vermageren : Wandelen om te vermageren
en
verhogen metabolisme : hebt u last van een laag metabolisme.


Terug naar top.
vermageren : hoe snel en toch gezond vermagerensnel vermageren : Hoe snel kan men gezond vermageren?

snel dieeten? : vermageren hoeveel kg per week : een gezond dieet


In een gezond dieet mag je niet meer dan een halve tot 1 kilogram vermageren per week of dus max 4 a 5 kilo per maand. Kijk hiervoor wel naar uw gemiddelde gewicht op 1 week. En niet naar een momentopname. Weeg jezelf ook telkens op een zelfde moment. bvb smorgens voor het ontbijt.
tip: je kan dat bvb bijhouden in een Excel document en daar een grafiek in bijhouden van uw gewicht (en vetpercentage).
Op volgende link kan je een voorbeeld excel blad terug vinden met een 90 dagen (12 weken) afslank tabel met grafiek. Je vult daar gewoon uw startgewicht en lengte in en daarna dagelijks uw gemeten kilo's en vetpercentage. Uw BMI en huidige en streefgewicht en vetpercentage worden dan op een grafiek uitgezet samen met een 14-daags gemiddelde.
excel-bmi-vetpercentage-vermageren-grafiek.zip
Zeker voor het vetpercentage moet je kijken naar het weekgemiddelde want die goedkope weegschalen voor thuisgebruik zijn niet al te nauwkeurig. Als je bvb net uit bad komt en uw voeten zijn nog nat dan meet je een lager vetpercentage omdat uw voeten dan beter elektrisch contact maken met de vetpercentage weegschaal.

Terug naar top.
vermageren : de andere aanpak om te vermagerenGezond vermageren : De andere aanpak om af te vallen.

Gezond vermageren is dus meer dan zomaar minder eten. En dus geen extreem crash dieet waar mee we 5 kg vermageren op 1 week. Het is een aanpassing in onze leefgewoonte (en voedings gewoonte) die we moeten maken. Een leefgewoonte. Iets dat we voor de rest van ons leven zullen moeten volhouden. Vergeet het woord (soep-, crash-) dieet dus maar.
Dit klinkt erger dan wat het is. Net omdat we het veel minder drastisch zullen aanpakken. Je zult zelfs niet noodzakelijk minder moeten gaan eten. Door systematisch steeds meer ongezonde voeding te vervangen door gezonde voeding kan je zelfs in kilogram voeding uitgedrukt even veel blijven eten en toch steeds minder calorieën of joules binnen krijgen. Bovendien verbruik je meer energie om die gezonde voeding te verbranden terwijl er minder energie in zit. Dit werkt dus twee maal in uw voordeel.

Terug naar top.
vermageren : gewichtsverlies, BMIGezond vermageren : Hoeveel moet ik vermageren. : Wat is BMI.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is. Ben ik wel te dik? Moet ik wel vermageren?
Dik zijn is ongezond en dus niet gewoon lelijk. Te mager zijn is ook ongezond. Daarvoor heeft men de BMI uitgevonden. Dit is de body mass index. Als je deze berekend moet je tussen de 20 en de 25 blijven. Je mag deze formule niet toepassen op onvolgroeide mensen. En bovendien is dit slechts een richtlijn. Spieren wegen meer dan vet. Houd dus ook rekening met uw vetpercentage. (Hiervoor bestaan er speciale weegschalen die naast uw gewicht ook uw vetpercentage meten.)
De formule is :
BMI=gewicht / lengte / lengte.
Waarbij de lengte in meter uitgedrukt is en het gewicht in kilo.
Als voorbeeld: Uw lengte is 1.74 en uw gewicht is 74kg.
Dan is uw BMI 74 / 1.74 / 1.74 = 24.44 Dat is dus aan de hoge kant.
Nu kan je ook andersom rekenen. De ideale BMI is 22.5.
Dan volgt. 22.5 x 1.74 x 1.74 = +/- 68 kg.

Nu online BMI berekenen.

Terug naar top.
vermageren : gezonder leven

Gezond vermageren : Vermageren zonder dieet = gezonder gaan leven.Nu komt het er op aan om gezonder te gaan leven. Dat is dus bijvoorbeeld meer bewegen, minder vet eten. Let op, een mens heeft vetten nodig. Maar zorg dat je de goede (onverzadigde) vetten eet i.p.v. de verzadigde vetten.
Dus minder frituur-vet bereidingen, minder gebakjes. Meer vis (omega3 en omega 6). vis-tip : Tonijn is gezond : Tonijn = zeer rijk aan eiwit en arm aan vet en calorieen. Ideaal om te vermageren dus.
Neem bvb olijfolie i.p.v. boter. Smeer geen boter op uw brood. (Er zit al genoeg vet in.)
Hoe gezond is vlees? Ook vlees hebben we nodig omdat dit vele vitamines (vooral uit de B groep) en eiwitten bevat. Maar gebruik tijdens het afvallen (tijdelijk dus) meer wit vlees i.p.v. rood vlees. (wit vlees heeft meer eiwitten dan rood vlees)
Meer groenten en fruit. Deze zitten vol met vitamines en water.

snack-tip: Snijdt bvb een komkommer in schijfjes en eet deze voor uw tv i.p.v. een zakje borrelnootjes. Als je naar een film zit te kijken besef je meestal niet eens wat je in je mond stopt. Dus eet dan liever iets gezond.
Een komkommer is meer dan 95% water. Een zakje borrel nootjes = 2.5 x 100gr x 500kcal/100gr = 1250 kilo-calorieen = meer dan de helft van uw dagelijkse behoeft aan energie en er zit verder bijna niets van voedingswaarde in. (vitamines mineralen e.d.) bovendien bevat het veel te veel zout.

Gezond vermageren : = Meer bewegen.

Sporten hoeft geen topsport te zijn. Je hoeft dus niet te gaan hardlopen. Wandelen verbruikt 2 x uw gewicht in kcal. Dus bvb iemand van 74kg verbruikt +/- 150 kcal per uur dat hij wandelt. Als je stevig doorstapt (7 a 8 km/u) is dat zelfs 4 x uw gewicht.
En als je niet graag loopt kan je bvb ook gaan fietsen. Of gaan zwemmen. Probeer de auto minder te gebruiken. Ga bvb te voet naar de winkel. (Zo bespaar je ook nog benzine en het milieu.)
(p.s. ook sex is sporten om te vermageren :-) )
dieeten trivia : hoeveel kilo calorieen (kcal) verbruik je tijdens sex?
Dit hangt er natuurlijk van af hoe actief je bent.
Maar dit kan oplopen tot:
4 x uw gewicht x tijd (in uren) = kilocalorieen.
dus bvb : 4 x 74 kg x 1uur = 296 kilo-calorieen


tip : zie ook de Calorietabel in het hoofdmenu bovenaan. ik heb deze in een aparte pagina gezet omdat deze vrij groot is. (+/-154kbyte) (+/- 1400 voedings-producten)
      of volg deze link : Calorietabel P.S. Joule = +/- calorie x 4

tip : zie ook de Voedings-middelen overzicht in het hoofdmenu bovenaan. 
      of volg deze link : Gezonde Voeding. : Meer wiki* info. (*=snel, kort en bondig info over voedingsmiddelen.)

Terug naar top.

Jezelf totaal ontgiften (Detox) - hoe het lichaam ontgiften - lever ontgiften ?Ontgiften van lever :
Onze lever is een complex chemisch fabriek van ongeveer 1500 gram bij een volwassen mens.
(Het grootste orgaan in ons lichaam) En de hoofdtaak van onze lever is om ons lichaam te ontgiften. We hebben dus geen ontgiftend dieet of detox sap kuur nodig. Dit is zelfs slecht voor de lever omdat deze fabriek zelf de nodige vitamines en mineralen en andere voedingsstoffen uit ons eten nodig heeft om zijn taak van ontgiften te kunnen volbrengen.
De manier om onze lever te helpen is gewoon stoppen met belastende voeding en dranken te eten of drinken. (koekjes, snoep, alcohol, frituur voeding, vet vlees, chocolade, enz.)

Ook als je niet aan het dieeten bent kan je jouw lever wel wat verwennen:
Drink 's morgens op een lege maag een glas lauw water met daarin het sap van een halve verse citroen.
Je lever heeft ook 's nachts verder gewerkt met ontgiften en kan daarom 's morgens wel extra water met citroensap gebruiken om de afval af te voeren. Drink daarom ook zeker 8 glazen water per dag.
Zie ook De citroensapkuur Het is daar niet de bedoeling om te gaan afvallen of vermageren met citroensap. Maar wel om ons lichaam te ontgiften met deze citroensap kuur.

Alcohol vermageren : 1 glas RODE wijn per dag is gezond. (One glass of wine a day, keeps the doctor away :-))

Sommige kruiden kunnen je lever ook helpen met haar lichaams zuiverende taak.: vermageren met kruiden
Enkele kruiden die ook helpen bij het dieeten.

Rookstop : Jezelf ontgiften? Dan moet je natuurlijk ook stoppen met roken. Anders heeft het winig zin om jezelf te detoxen.

Fragment van Youtube: Gezond Vermageren (in Koppen VRT.be) (opent in nieuw venster)
Josse over gezond vermageren op koppen vrt
Gezond vermageren (Koppen VRT) op YouTube
Lees verder op --> : Gezond vermageren pagina 002


Reageren kan via:
Plaatsen/stemmen via Ekudos.nl   Plaatsen/stemmen op NuJij.nl   Plaatsen/stemmen op MSN Reporter.NL   Plaatsen/stemmen op MSN Reporter.BE  of via zendt een link via email :  verzend via uw e-mail naar een vriend of familie.

e-mail :
Extra tekst (automatisch gevolgd
door de link)


Vul het e-mail adres in en klik op verzenden.

Made with : Social bookmark generator

Zie bij voorbeeld ook :
Op zoek naar een dag menu met minder calorieen :
Ik ben momenteel aan het werken aan enkele snelle en light recepten.
wandelen om gezond te blijven - informatie.
Stoppen met roken : Hoe stoppen met roken.
kruiden om te vermageren 001 (intro)
vermageren met kruiden 002 (kruiden overzicht)

Hoofdmenu Vermageren:   Gezond Vermageren - index - sitemap
het brood dieet dieeten met brood
de citroensapkuur dieeten met citroenen.
Stoppen met roken waarom en tips

Andere onderwerpen :   InfoNosity - index - homepage
Een overzicht van de meest gekende datingsites voor Nederland en België
Hot item : Geld verdienen met uw blog Hoe verdien je geld met uw site.Wilt u een koppeling naar deze deel-pagina over Hoe Gezond Vermageren?
Klik dan rechts op deze Hoe Gezond vermageren - PermaLink en kies dan Bladwijzer voor deze koppeling maken (FireFox)
of Aan Favorieten Toevoegen (Internet Explorer)
Disclaimer : Ik ben geen dokter of diëtist en heb geen enkele binding met de medische wereld. Wat ik hier dan ook neer pen is onder geen enkele vorm een medisch advies of wat dan ook. Deze info is dus niet wetenschappelijk. Maar gewoon mijn eigen inzichten in de manier waarop ik het heb gedaan. (En met resultaat.)
Infonosity, Copyright (c) 2007 Bruno Stroobandt.